c347fc98 Sweets of Life: Viata sanatoasa la tine acasa

miercuri, 9 octombrie 2013

Viata sanatoasa la tine acasa

Viata sanatoasa la tine acasa

Va povesteam cu cateva zile in urma despre cum sa iei un mic dejun sanatos. Mai exact despre o viata sanatoasa, care incepe evident, cu micul dejun si un suc proaspat stors. Am discutat despre un mic dejun copios care ne poate asigura energia necesara pe parcursul zilei, despre cum putem combina alimentele, dar nu v-am povestit nimic despre sucurile pe care ar trebui sa le consumam.
Cand eram copil, bunica obisnuia deseori sa imi faca suc de sfecla rosie cu mere. Nu pot sa va spun insa cum se chinuia saraca femeie sa imi satisfaca poftele de copil. Spunea ea, pe atunci, ca sfecla de rosie e "viata curata". Era bun, foarte bun si mai ales cu mere acrisoare...of, unde esti copilarie! Si cum va povesteam. Se facea bunica rosie pe maini de la rasul sfeclei. Apoi storcea efectiv razatura de sfecla cu mere, sucul ajungea la mine si se consuma pe nerasuflate, iar pasta ramasa era mancata cu miere! Deh, la tara nu se arunca nimic.
Revenind la lucrurile din ziua de astazi, consum sucuri de fructe, de legume, amestecate, ce vreti voi. Sucuri sa fie!

Pentru un mic dejun copios, pe langa masa bine meritata, asigurati-va si un plus de energie si vitamine cu un pahar de suc. Fructele recomandate a se consuma dimineata pentru un tranzit bun si energie sunt: pepene galben, mere, caise, portocale, ananas, banane, pepene verde, etc.
Ador insa sucurile de legume combinate cu fructe, gen patrunjel cu mere si ananas, sau morocv cu mere si portocale. Si pentru asta avem nevoie, evident de un storcator care sa ne ajute si la stors dar si atunci cand suntem in criza de timp. Si atunci, m-am gandit la Storcatoare de fructe care sa ne usureze diminetile. Mai exact la unul pe care sa il pot spala repede si sa imi asigure maximum de suc din fruct/leguma respectiva, un storcator care sa pastreze proprietatile fructelor.
Pe langa masa de mic dejun, sucul meu favorit pe care il beau ori de cate ori am ocazia dimineata este cel de patrunjel cu mere si miere/ananas. Patrunjelul il putem gasi oricand in piata sau la magazin, merele, ei bine,e sezonul lor, deci e combinatia ideala. 
Storcatorul ideal il gasiti aici si credeti-ma, la masa cu noi, dimineata mai avem un oaspete. Nu radeti, pisica noastra e tare hrapareata la ros de telina! 
Sucurile favorite le mai puteti face si cu storcatoare presate la rece. Ies tareee bune. 

Asa ca pentru orice masa de dimineata, aveti nevoie de un suc proaspat facut cu un storcator profesional care sa asigure  necesarul de energie pe toata durata zilei si mai ales, care sa permita o curatare facila. Sa ne facem un bine si sa avem o viata mai sanatoasa, consumand zilnic legume si fructe cat mai putin procesate.


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu