c347fc98 Sweets of Life: ULEI DE MENTA

miercuri, 24 iulie 2013

ULEI DE MENTA

 ULEI DE MENTA 

Ziua buna. Ieri va povesteam despre celebrul ulei de argan. Azi insa, vreau sa va spun despre un alt ulei benefic, si anume uleiul de menta. O sa credeti ca am innebunit de folosesc atatea uleiuri, dar sa stiti ca nu am decat 3 in buticul meu de bunatati.

Uleiul de menta l-am descoeprit relativ recent, la o raceala groaznica. Nu puteam sa dorm, datorita nasului infundat asa ca o prietena draga, mi-a recomandat acest ulei. Pot sa va spun ca desfunda instantaneu nasul, dorm linistita si are si un miros destul de placut.

Uleiul de menta este extras din, evident, menta. Are un miros destul de mentolat (atentie la persoanele alergice la menta!), este volatil si o culoare de galben pal (nu verde, cum crede toata lumea). Indicatii: atat pentru uz extern cat si pentru uz intern

UZ INTERN: aerofagie, astm, bronsita cronica, atonie digestiva, indigestie, balonari, diaree, afectiuni, hepatice, expectorant, in doza puternica impiedica somnul, indeparteaza tantarii, paraziticid, stimulent al sistemului nervos, tonic general, holera, gastralgie, intoxicatii de origine gastro-intestinala, impotenta, palpitatii si ameteli, migrene, miros urat al respiratiei dispepticilor, menstruatie insuficienta sau dureroasa, nevralgii dentare, oboseala generala, paralizie, paraziti intestinali, tremuraturi, tuberculoza, sinuzite, spasme gastrice si colici, varsaturi nervoase

UZ EXTERN: astm, bronsite, indeparteaza tantarii, migrene, nevralgii dentare, raie, sinuzite

Personal il folosesc si atunci cand ma doare capul. Masez usor tamplele cu cateva picaturi de ulei si in 10 minute sunt ca noua. De asemenea, pentru mirosul neplacut al picioarelor: o cantitate mica de apa si cateva picaturi de ulei de menta le puteti pulveriza pe picioarele voastre. Il mai utilizez si pe post de aromaterapie si masaj. Sunt foarte multumita de beneficiile lui, mai ales ca si ca pret este foarte avantajos. Variaza intre 7 - 40 RON.
Vi-l recomand cu drag, in special la raceli (scapati fara Bixtonim, Vibrocil si altele) si incercati si apa de menta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu