c347fc98 Sweets of Life: Foca si taxi-ul

sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Foca si taxi-ul

Foca si taxi-ul

Copilaria mi-am petrecut-o la bunici. O mare parte a ei. Deci, imaginati-va cate pozne si clipe haioase am ca amintire. De acolo am invatat eu ca animalul perfect pe care omul il poate avea, este cainele. Oh, asa de mult imi plac. 
Aveau bunicii mei un caine, Furnica era numele ei, tare haioasa. Era lup. Harnica ca o furnica si tare iubitoare. Isi facea tare bine treaba si mai ales, stia sa se joace cu noi, copii. Cate povesti haioase nu am cu ea! Acum insa, mi-au mai ramas doar pozele ca amintiri, Furnica nu mai este de 10 ani. De atunci insa, nu mi-am luat nici un catel, nici adoptat, nici primit. Parca nu a fost sa fie. Asa ca am luat o pisica (v-am spus, sunt mareee iubitoare de animale). Are deja 4 ani si e tare dragalasa si hazlie.
Luna trecuta, venind acasa de la serviciu am auzit un miorlait mai subtire si m-am uitat sa vad de unde vine. Intr-un copac, era zburlit un pisic. L-am ademenit cu mancare si evident, l-am luat in casa.
Hraparetului nu i-a luat mult timp sa porneasca adevarate meciuri de joaca cu pisica Tasha, sa sara peste tot, sa caute locuri noi si mai ales, sa doarma in pat si sa o zbugheasca afara cand are chef.

INCULPATUL

Desi nu este o rasa pura, ci un metis de angora cu ceva ghena, animalul stie perfect ce spunem noi si ce vrem de la el. L-am alintat Foca, de la floc, a flocai, fiindca e disperat sa se flocaie de orice. Asa ca atunci cand aude numele, vine cu viteza uraganului drept in fata ta si incepe flocaiala. Am remarcat ca asculta foarte bine si invata repede comenzi. Deci, va las mai jos sa priviti un motan care stie sa se comporte fix ca un caine: cara papuci, face aport, aduce soarecele (nu mingea ca un caine) si mai ales, maraie la persoane straine. Amuzati-va, ca noi deja suntem extenuati de joaca cu soricelul.
Asa ca intr-o seara, am hotarat sa luam cina la un restaurant. Si cum sotul dorea sa bea un pahar cu vin, am hotarat sa chemam un taxi. Foca, are prostul obicei sa ti se bage intre picioare cand deschizi usa si sa iasa. I-am spus sotului sa il duca in dormitor si sa inchida lumina ca sa stea linistit. Eu urma sa plec la taxi ca sa nu astepte omul multa vreme. Zis si facut. Am plecat in taxi. Aici, soferul ma intreaba "Incotro?" La restaurantul X, am replicat spunandu-i totodata ca il astept si pe sot.
Dar unde e? raspunse soferul. I-am spus mai cu jumate de gura ca ii pregateste pastilele mamei mele care e putin bolnava si noi ne-am hotarat sa ne luam o seara libera.
Ei bine, nu stiu de ce mi-a venit sa spun prostia asta, insa stiam de ceva vreme, ca acea companie de taxi nu adora animalele, in special pisicile si mai ales, au ca mascota un catelus. Peste vreo 5 minute, sotul meu apare gafaind ca un porcusor si chiar, usor transpirat. Mai in gluma mai in serios, il intreb daca a rezolvat. Soferul, foarte atent intreaba acelasi lucru. Sotul meu raspunde: "Dupa ce am alergat nebuna prin casa, cand sa o prind, m-a zgariat. Asa ca am ademenit-o cu mancare si apoi am strans-o de ciuf, am luat-o si am dus-o in dormitor, dar cum are pasul rapid mi s-a strecurat printre picioare si am fost nevoit sa iau matura sa o prind. Nu vreti sa stiti cat e de rapida!" spuse el dintr-o rasuflare, si comandand in acelasi timp locatia unde urma sa mergem. Ochii soferului se marira brusc, aveau aproape de doua ori dimensiunea lor iar fata i se ingalbenise. Pana sa apuce sa spuna ceva, sotul continua spre disperarea mea. "Asa ca am lasat-o pe balcon, am inchis si usa, dar nemernica a inceput sa faca urat. Nah, ce sa fac! I-am dat drumul in baie, sa manance ceva si am fugit cat am putut de repede spre usa. Sper sa fie bine cand ma intorc acasa!"

Mie mi se inmuiasera picioarele si ma facusem mica de tot pe bancheta din spate a autovehiculului. Am replicat asa usor, cu o voce aproape stearsa vazand ca soferul se pregatea sa sune la 112, ca e vorba de pisica noastra. Nu pot sa spun ca au urmat vreo 10 minute de ras, apoi soferul a inceput sa ne tina tot drumul pana la restaurant o morala despre parinti. Una peste alta, nu a vrut sa ne ia bani. A spus mai bine, sa luam o lesa pisicii.
Apropo de genti: stiti cat de mult ii place sa se bage in genti si sa mearga cu ele? Dar mai ales, stiti ce placut e dimineata cat vrei sa te incalti si remarci ca sireturile sunt roase? Cand vrei si tu duminica sa mananci in pat, sa te uiti la ceva televizor/film si cand crezi ca stai mai confortabil cu o cana de cafea in mana, te bubuie ceva pe stomac, aka un pisoi nebun. Se urca sus pe mobila si sare direct pe burta ta. Ii place la nebunie sa faca lucrul asta si ori de cate ori are ocazia (nu conteaza ca sunt eu, sau o persoana straina), burta/stomacul este cel mai moale lucru pe care el poate sa se zbantuie.
V-am spus cat de mult adora sa se urce pe pervaz si sa se uite la mine? Da, sta nemiscat vreo 10-15 minute si se uita fix la mine. La un moment dat, am avut impresia ca e mort! 
Ar fi atat de multe de povestit cu animalutele mele, dar va las pe voi sa veniti cu noi pozne facute de pufoseniile voastre

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2013  
Aceasta proba este sponsorizata de Reeija.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu