c347fc98 Sweets of Life: Dream Car Art Contest - sau un copil fericit de Craciun

duminică, 24 noiembrie 2013

Dream Car Art Contest - sau un copil fericit de Craciun

Dream Car Art Contest - sau un copil fericit de Craciun


Vacanta de iarna se apropia cu pasi repezi. Stiam de altfel, ca va trebui sa-mi trimit odrasla in tabara lui de suflet. Stiu, multi parinti ar spune sa-mi tin copilul acasa, ca e iarna si pana de Craciun, sta si el cu noi, asa, ca o familie. Insa stiu ce sentimente nutreste micul copil atunci cand e vorba de tabara de sculptura si desen. No, ce sa fac? Facem si noi ceva sacrificii si trimitem pruncul sa-si valorifice ideile. Astea fiind spuse, am impechetat niscaiva pulovere, geci groase si diverse scule de cioplit si pensule (deh, cica el e sculptor ori pictor, bre!), si am pornit dis de dimineata spre tabara. Era obligatoriu pentru noi, parintii, sa stam acolo in prima zi, sa ne spuna programul, sa vedem unde doarme copilul, ce mananca, unde si ce face!!! Asa ca a fost nevoie sa ma invoiesc de la servici.
Contrar ideilor mele si a calculelor gresite despre ora la care ajungem, ne-am trezit la ora 8 dimineata direct la intrarea in tabara. Cand ai un copil si vezi bucuria din ochii lui si nerabdarea de care da dovada, iti dai seama ca are ceva pasiune pentru tabara asta. Ne-au intampinat doamnele si domnii profesori si indurmatori. Amabili de altfel. 
Peisaj frumos, copii multi, harmalaie multa si o durere de cap cumplita. Dar pentru pustiul meu, meritau toate.
Stiam ca zona Magura din Buzau, este apreciata pentru sculptura si desen, pentru tabara de copii de aici si mai ales pentru peisajul mirific si talentul de care dau dovada cei care ajung aici.
In prima seara, la sedinta cu parintii, profesorii ne-au intampinat cu ideea unui concurs. Si nu orice fel ci unul in care talentele tuturor prichindeilor de acolo sa prinda viata si culoare. Dream Car Art Contest, caci despre acest concurs era vorba, a venit cum nu se putea mai bine. Pustiul meu ma rugase de ceva vreme sa vorbesc cu Mos Craciun sa-i aduca in dar o masina. Deja pregatise diverse desene cu masina visurilor lui. Nici nu se putea mai bine!

Concursul presupune exprimarea talentului pe hartie in masina visurilor, altfel spus pentru mine, daca il inscriam se putea sa aiba si o sansa sa viziteze Japonia. Concursul era organizat de Toyota. Nu pot sa va spun cat de disperat era copilul sa il inscriu, ce stare de agitatie, fericire si neliniste se asterneau pe chipul lui. Cum as fi putut sa ii refuz asa ceva?
Dupa ce ni s-au dat toate datele si l-am inscris pe micul pictor, am facut un plan impreuna cu ceilalti parinti despre cum am putea promova acest concurs aici la Magura. Sunt sigura ca mai sunt si alti copii talentati care merita o sansa, dar nu au acces la astfel de informatii. Am pus umar de la umar, cum se zice pe la noi, am facut cateva pancarte, am dat un anunt la radio local si ne-am dus la impariti fluturasi prin sat. Am sunat inainte la servici sa mai cer vreo doua zile libere ( ce poate face copilul din mine!) Am organizat pana si un fel de discurs in sala de sport a scolii din comuna. Aici am gasit alti tineri talentati de pana in 15 ani (au o limita de varsta) la care le-am dat sfaturi despre participarea la concurs.
Ce sa zic! M-am prins destul de tare concursul asta. Mai ales sa stiu ca pot sa ii ofer fiului meu sansa sa-si valorifice si sa isi arate talentul la desen si sa stiu ca prin mine, si alti copii au descoperit concursul Dream Car Art Contest. Perioada de inscriere este 15 Noiembrie 2013 – 15 Martie 2014, asa ca l-am inscris pe pusti, i-am spus tema: Deseneaza Masina visurilor tale, l-am pupat si imbratisat si l-am lasat sa se bucure de tabara si de prietenii lui. M-am bucurat sa il stiu bine, sa il stiu fericit si mai ales, sa stiu ca are un scop care sa ii spoereasca pasiunea si mai mult.
Dream Cart Art Contest - here we come!


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu