c347fc98 Sweets of Life: Parfum la curtea Reginei

vineri, 8 noiembrie 2013

Parfum la curtea Reginei



Parfum la curtea Reginei


La curtea palatului se adunara toata capetenia cea vestita din toate cele trei tinuturi. Sfatuitioarea reginei dadu veste in toate colturile si la toti argatii ca se cauta fecior falnic, mandru si onest, care sa apere tara cu vitejie si sa stea la carma ei alaturi de regina. Mandrul barbat trebuia musai sa treaca cele trei probe pregatite de sfatuitoare. 
Regina era vestita pentru maretia ei, pentru frumusetea si corectitudinea ei, dar mai ales pentru firea rebela si caracterul nonconformist. Tinutul ei era condus cu darzenia unui barbat , iar numele ei, Killer Queen, i se datora faptului ca fiecare petitor care-i trecea pragul pentru a iscodi probele de foc si care nu le savarsea intocmai, era ucis pe loc. Si nu intr-un mod barbar cum probabil multi viteji ar crede, ci era imbatat cu aroma unui parfum. Se spunea despre regina ca iubea notele de bergamota si patchouli si din ele crea un fel de esenta ce te putea duce pe taramuri muritoare.

Astfel, din tot norodul adunat la palat, doar 5 isteti se incumetara in a-si admite tronul mult visat. Sfatuitoarea convoca multimea si spuse care erau cele trei probe.
-Prima proba, viteji ostasi, va pune puterea la incercare. Regina noastra va roaga sa luptati cu cel mai de temut animal in Padurea Parfumata si sa ii aduceti din grota lui, cel mai de pret lucru, si anume Creasta Cocosului.
-A doua proba, necesita abilitatea si talentul vostru. Mainile voastre dibace trebuie sa creeze un buchet perfect de flori, iar mirosul lor trebuie sa preschimbe numaidecat tristetea in bucurie pe chipurile acestei multimi. Faceti un bine si incercati sa aveti simturile dezvoltate.
-La final, inteligenta voastra va fi supusa unei intrebari. De raspunsul vostru corect, depinde viata unui om. Mult noroc si fie ca Domnul sa va aiba in paza.
Astea fiind zise, cei cinci bravi barbati au plecat in cautarea Crestei Cocosului. Se stia deja ca din Padurea Parfumata nu iese nimeni. Parfumul ademenitor la inceput cu note de plumeria, te induce intr-un somn adanc din care nu te poti trezi decat cu ajutorul unei urzici. Patru ostasi apelara la sfaturile unui vrajitor, insa unul singur isi freca corpul cu urzica piscatoare. Pielea lui era rosie ca focul, iar usturimea era de nedescris. 
In grota bestiei, barbatul puternic descoperi un Cocos cam la vreo 2 metri. Intra tiptil si se pare ca animalul nu il simti. Taie dintr-o lovitura creasta lui si pe loc aceasta se prefacu in Celosia, floarea denumita si Creasta Cocosului. O puse la pieptul lui dureros si porni mai departe. Pletele zburau in vant, iar inima ii batea cu putere. Incepu sa simta din ce in ce mai tare mirosul de plumeria asa ca incepu sa alerge afara din padure. Cand se uita in urma, nu mai vazut decat 3 petitori.
Aduna din fuga cateva fire de patchouli, plumeria iasomie si cateva fructe de padure. Cand ajunse la sfatuitoare, le stranse pe toate intr-un buchet, adauga si celosia (creasta cocosului) si facu o plecaciune in fata reginei Killer Queen. Intinse cu sfiala bratul vanjos cu buchetul facut catre ea. Regina ramase muta de uimire, insa colturile gurii se ridicau mieros. Un zambet senin isi facea loc pe fata alba de clestar. Regina radia de bucurie la primirea celosiei si mai ales la vederea unui asa buchet superb. Si-a dat seama de combinatia perfecta de flori facuta pentru a aduce bucurie, iar istetimea barbatului i se paru neasteptat de perfecta.
Barbatul puternic ramase in genunchi in fata ei, cu capul plecat. Regina spuse:
-Petitorule, spune-mi tu! Omul acesta a furat cativa cartofi. Spune ca nu are ce manca acasa, nici femeia ori plozii lui! Rogu-te, spune-mi cum l-as putea eu pedepsi? 
Barbatul ridica usor capul si se uita catre omul incriminat. Fata lui potrivita cu tenul masliniu, arata niste ochi calzi si luminosi. Regina se infiora numidecat la vederea chipului frumos. Vocea lui joasa se auzi:
-Maretia voastra, nu as putea sa pedepsesc un om sarman cu familie nefericita. NU as putea sa il condamn la moarte. 
Regina se infiora la auzul vorbelor lui.
-In schimba, Alteta Voastra, i-as da o palma de pamant sa il munceasca. Sa cultive cartofi. 10% din productie i-as da lui si familiei lui, iar restul, la Curtea Palatului, pentru a spori productia.
Regina statu putin pe ganduri si isi spuse "Si frumos si destept" iar Sfatuitoarea se uita putin si ii sopti usor la ureche "Cred ca o sa va denumiti curand Loving Qeen".
Regina zambi usor si i se adresa barbatului
- Marite Domn, de azi iti dau mana mea spre a-mi fi sot pe vecie. Sa conduci acest regat asa cum gandurile tale te conduc pe tine. Asa cum inima ta e plina de voiosie si de darnicie.
Petitorul scoase din buzunar o sticluta cu esenta de praline si o intinse reginei. Acesta o lua, o mirosi, iar inima a fost cuprinsa imediat de sentimente dintre cele mai frumoase. Se pare ca o simpla esenta, un simplu parfum prefacu pe lor simtamintele ei in dragoste vesnica.


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2013
 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu