c347fc98 Sweets of Life

marți, 5 februarie 2013

 COPII DE IERI SI DE AZI


Zilele trecute vorbeam cu cativa prieteni despre sistemul nostru educational. Stiu ca e un subiect "destul de" complicat in ziua de azi. Auzi/vezi pe la televizor/radio cum tineri adolescenti au partide de amor prin baie, alti elevi bat profesori, se injunghie, se omoara intre ei...Unde am ajuns, oare? Chiar asa de mult ne influenteaza mediul in care traim, media, prietenii? Oare chiar nu mai exista educatia de acasa?

Nu vreau sa spun cum era pe timpul meu pentru ca nu mai e asa, dar totusi, educatia de acasa presupun ca exista si acum. Ori de ce vedem fete tinere gravide, violate, baieti cu arme albe dupa ei...Si intrebarea fireasca sta cam asa: oare copilul meu cum va fi? Daca educatia numai conteaza, oare in ce mediu va trai, va invata?

Mereu ma intreb cum de noi permitem lucrurile astea sa se intample, sa ii vedem legati de paturi, batuti, injurati si cate si mai cate. Propun sa schimbam toate legile posibile din invatamant, propun sa revenim la acele centre de reeducare pentru adolescenti si mai propun ceva: propun sa le aratam copiilor ca "cei 7 ani de acasa" pot insemna o viata minunata pentru ei si o lista intreaga de povete din care sa invete ceva.

Propun sa lasam fetitele sa se joaca cu papusile pana cand vor ele, nu sa le invatam din frageda pruncie cum "e aia o partida de sex", propun sa se joace mai mult in aer liber si nu pe Facebook &co., propun...multe!

Stiu ca multa lume considera ca acesti copii din ziua de azi sunt mai precoce, mai isteti si totodata mai inteligenti, dar cu toate astea le lipseste cu desavarsire indrumarea.

Voi ce credeti ca ar trebui sa se intample in acest sistem?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu