c347fc98 Sweets of Life: Beneficile sucurilor naturale in sarcina

joi, 16 octombrie 2014

Beneficile sucurilor naturale in sarcina

Stiu ca iar va povestesc despre sarcina, insa este o perioada atat de minunata de care orice femeie de pe pamantul asta ar trebui sa beneficieze. Astazi vreau sa va povestesc despre necesarul de vitamine in sarcina.
Orice femeie care isi respecta corpul se va ingriji astfel incat la batranete corpul ei sa nu sufere repercursiuni. Stiu ca sunt multe povesti despre femei care spun ca ele in sarcina iau multivitamine si apoi stopeaza necesarul, spunand ca se ingrasa. Nu este adevarat absolut deloc. Odata respectata mancarea sanatoasa corpul va avea acei nutrienti necesari sustinerii sarcinii. Copilul insa consuma din resursele mamei, asa ca este bine sa va luati un supliment gen Natalvit, Elevit nu numai pe perioada cat sta bebe in burtica ci si dupa ce se naste..

Eu pe langa Natalvit folosesc si bananlele sucuri de fructe si legume. Azi o sa va prezint unul din cele cinci sucuri esentiale pline de vitamine si anume sucul de catina.
Beneficiile catinii cred ca le stie toata lumea, mai ales ca se gaseste chiar si acum prin piete ori supermarket ambalate frumos la pungute. Daca aveti posibilitatea sa va alegeti voi catina din padure este excelent. Eu am beneficiat de drumuri destul de multe pe la Nehoiu, Buzau asa ca mi-am facut provizii serioase de catina. Atentie insa la cules. Folositi manusi si o forfecuta. Sa revenim insa la beneficiile consumul de catina ori in cazul meu, sucul de catina:
- este un foarte bun energizant. In sarcina aveti nevoie si de energie, mai ales daca si lucrati. Uneori aveti senzatia aceea de somnolenta si oricat de motivati ati fi, somnul are intaietate. Catina insa energizeaza foarte bine si exact atat cat trebuie.
- stimuleaza imunitatea. Stim foarte bine ca in sarcina trebuie sa ne ferim de raceli, gripe si orice alte boli.
- aduce un aport zilnic de vitamine si minerale. Catina este bogata in vitaminca C, vitamina E, vitamina A, K, F, P, complexul de vitamine B, precum și proteine, calciu, magneziu, fier, sodiu, potasiu, betacaroten, ulei, celuloză, cu alte cuvinte o explozie de vitamine. Numai bune pentru orice femeie, nu neaparat insarcinata. Consumat cu moderatie va aduce un aport impresionant din cele de mai sus si in unele cazuri nu mai este nevoie si de vitaminele la cutie.
- combate stresul
- inlatura anemia
- intareste inima.
- ar mai fi multe de spus insa va las sa va documentati, poate chiar si sa incercati mirifica planta.
Cum prepar eu sucul de catina:
Intr-un borcan de cca. 800g, pun 500 g miere (de oricare aveti, eu am pus jumatate miere de rapita, jumatate poliflora) si 300g boabe de catina. Se lasa acest amestec la macerat cca. o saptamana daca nu chiar si mai bine. Si acum aveti mai multe metode. Ori strecurati sucul format ori faceti ca mine pentru un plus de vitamine: blendati tot amestecul si apoi strecurati. Sucul format se poate combina cu apa ori daca sunteti fan extra dulce se poate consuma in starea lui. Se poate adauga scortisoara, ghimbir, portocala, orice va place.

Sper ca nu v-am plictisit. Data viitoare va arat un suc de sfecla rosie in mai multe combinatii! Pana atunci bebe din burtica va saluta cu...piciorusele! (astazi s-a trezit cu chef de joaca la mine in burtica)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu